"Мова - серце народу"

       21 лютого Міжнародний день рідної мови. Мова - це справді душа народу, це те єдине і невідворотне, що об'єднує націю, те, чим  пишеться історія. Відомий український класик Пантелеймон Куліш казав: "Своєї мови рідної і свого рідного звичаю вірним серцем держіться. Тоді з вас будуть люди..."
       В Облапському ліцеї свято рідної мови розпочалося по-особливому. Зранку кожному, хто заходив у приміщення закладу, були запропоновані запитання з курсу української мови, на які потрібно було дати правильну відповідь, Учні хвилювалися за себе і за товаришів, але більшість відповідей лунали чітко й правильно.
         Дитячі малюнки, плакати, буклети прикрасили коридор і класи в день виняткового свята - Дня рідної мови.
        А о 14-ій годині розпочалося справжнє дійство - інтегрований виховний захід "Мова - серце народу", який підготували вчителька української мови і літератури Зуб І. В. та вчителька математики Бабарика Ю. В. Душевні пісні й вірші на тему рідної мови відлюнюють приміщенням навчального закладу. Глядачі душевно зустріли героїв п'єси Миколи Куліша "Мина Мазайло" Мокія, Рину та Улю і голосними оплесками подякували їм за майстерність виступу.
Зазвучи! Хай серце відпочине,
Спів хай зачарує рідний край.
Наша пісне, пісне солов'їна
своїх слів крилатих не втрачай!













 

Коментарі