"Весела Масляна"

        Масляна - традиційне народне дійство, що дійшло до нас із стародавніх часів Київської Русі. Це останній тиждень перед Великим Постом. Так звана Сирна седмиця. Цей період потрібно провести у позитивному спілкуванні з ближніми, рідними, пробачити всім образи.
        В Облапському ліцеї Дубівської сільської ради в останні дні лютого прийнято всім дружнім колективом дітей, батьків та вчителів проводжати зиму та радіти приходу весни, і тому учні 3 класу з класоводом Тетяною Сергіївною Олексюк організували народно-фольклорний виховний захід "Весела Масляна". На запрошення прийняти участь у проводах зими відгукнулись батьки дітей 3 класу та класи початкової школи. Енергійні дійства ні на хвилину не давали учасникам заходу засумувати. Жодна дитина чи дорослий не залишилися байдужими при проведенні цікавих конкурсів. Народні пісні зробили атмосферу виховного заходу душевною. Смачні призи для переможців стали відповідною нагородою  за бойовий дух у змаганнях.
Приходьте, розімніться, гості!
Масляна запрошує у гості.
Сюди скоріш.
Немає свята нашого веселіш.
День забав і частування,
Сміху, жартів та змагання.
Приходь, подивись,
Разом з нами веселись.   
Такими словами проводжаючи зиму, діти закликали весну, адже в народі кажуть:"Хто не веселится на Масляну, цілий рік сумуватиме й нудьгуватиме".
     Фінальною частиною дійства  стала ярмарка. Так смачно у школі не пахло ніколи! Не перелічити дивовижно смачних та яскраво оформлених тістечок, тортиків, кексів, цукерок. І все таке смачненьке! Було гамірно, весело та смачно! Масляний Ярмарок зібрав всю шкільну родину на свято.





















Коментарі